Aan het begin van het seizoen had ik samen met mijn trainer een jaarplan gemaakt. Een blok trainen, een blok wedstrijden en een blok trainen voor het tweede deel van het seizoen. Zo kan ik al erg tevreden terugkijken op het eerste deel van het seizoen. Een aantal overwinningen te pakken in Nederland en redelijk constant gepresteerd in de buitenlandse wedstrijden.

Nu na een maand hard trainen ben ik klaar voor het tweede deel van het wedstrijdseizoen. De komende wedstrijden zullen het Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon, het Europees Kampioenschap Xterra in Denemarken en de Triambla op Ameland zijn. Daarna is het nog niet zeker wat ik doe. Ik ben van plan om nog een aantal wedstrijden te doen om het seizoen af te sluiten eind september.

Oktober zal ik minder met sporten bezig zijn en houd ik relatieve rust om weer in November op te gaan bouwen. Een aantal plannen in mijn hoofd zal ik verder uitwerken om volgend jaar weer een stapje beter te zijn. 

In voorbereiding op de crossduathlon op 20 mei, organiseert Hamersman een off-raod clinic. Deze clinic wordt gehouden om tips en trics uit te wisselen voor de off-road duathlon bij de pyramide van Austerlitz.

Drie nieuwe zwembroeken, twee nieuwe zwembrillen, een nieuwe zwemtrainer, een betere zwemmotivatie. Een eigen mountainbike, een nieuwe opleiding, geen opleiding meer, een relatie en een dip, single en weer grip. Grip en weer zin om te leven. Verwachtingen en vertrouwen hiermee kan ik bouwen. Van een eigen weg en off-road, dat is uiteindelijk misschien wel met de billen bloot.